ГЕРБ ще предложи бившия председател на парламента Димитър Главчев за ръководител на

...
ГЕРБ ще предложи бившия председател на парламента Димитър Главчев за ръководител на
Коментари Харесай

ГЕРБ издига Главчев за шеф на Сметната палата

ГЕРБ ще предложи някогашния ръководител на парламента  Димитър Главчев  за началник на Сметната палата. Това заяви председателката на парламентарната група на партията Десислава Атанасова пред публицисти в сряда, представена от Българска телеграфна агенция.

В края на юни Народното събрание задейства процедурите за избор на началник Сметната палата, както и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и на Българската национална банка (БНБ). Срокът за номинации за ръководител на Сметната палата изтича в 18 часа в сряда. Той беше продължен два пъти.

“Днес ще бъде импортирана, може би след час, в деловодството на Народното събрание ”, каза Десислава Атанасова за номинацията на Главчев.

Тя уточни, че сътрудникът на ГЕРБ в ръководството “Продължаваме смяната – Демократична България ” (ПП-ДБ) поддържа номинацията.

Кирил Петков от ПП-ДБ разяснява въпроса пред публицисти в Народното събрание като сподели, че всяка кандидатура за началник на регулатор ще бъде обсъждана деликатно. Той не сподели дали групировката му ще издигне своя номинация за началник на Сметната палата и не отговори дали поддържа Главчев.

Новината за номинацията пристигна след среща на водача на ГЕРБ Бойко Борисов със съпредседателите на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев.

Димитър Главчев беше народен представител от ГЕРБ от първото влизане на партията в Народното събрание през 2009 година През 2017 година беше определен за ръководител на 44-ото Народно заседание, само че няколко месеца по-късно беше отхвърлен поради това, че бе лишил думата на Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание. Тогава той се отхвърли и от депутатското си място.

През 2021 година Беше определен за народен представител от ГЕРБ и в 45-ото и 46-ото Народно заседание. След това не е бил депутат.

До момента единствената друга кандидатура за ръководител на Сметната палата е на Нина Стоименова, издигната от “Възраждане ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР